Industrieweg 5
3720 Kortessem

Klinkerwerken

Klinkers worden zowel voor de aanleg van terrassen, tuinpaden als opritten gebruikt. Ze zijn stevig en zorgen voor een mooie uitstraling van het geheel.

Soorten klinkers

Je hebt keuze tussen :

  • Kleiklinkers, deze hebben een lange levensduur en worden gekenmerkt door een lage porositeit. Doorgaans hebben deze klinkers maar weinig last van algen en mossen. Ze kunnen goed tegen vriestemperaturen en behouden ook goed hun kleur. 
  • Betonklinkers, dit type van klinkers wordt gemaakt uit cement, zand en grind. Ze zijn een goedkopere doch degelijke keuze voor uw bestratingen en terrassen.

Getrommelde klinkers

Wie een authentieke look wil voor zijn bestratingen en terrassen, kan kiezen voor getrommelde klinkers. Bij het trommelen worden de klinkers over elkaar gegooid in een trommelmachine zodat er kleine stukjes van de randen afbreken. Deze techniek zorgt voor een verouderde en dus authentiekere look van de klinkers. Een gevolg van het trommelen is dat de voegen tussen de klinkers wat onregelmatiger zullen zijn  

Legverband

Een leuk aspect aan het uitvoeren van klinkerwerken is dat je de klinkers in heel wat verschillende patronen kan plaatsen. Hiermee kan je een mooi artistiek effect geven aan de bestrating. Er bestaan veel mogelijke legverbanden, maar het halfsteensverband is hier de klassieker: om de rij wordt er een halve steen opgeschoven. Een ander populair legverband voor klinkers is het blokverband, waarbij de stenen vaak drie aan drie of vier aan vier haaks op elkaar worden geplaatst. Maar ook andere legpatronen zoals bvb. elleboogverband zijn mogelijk.